Αρχική - Home Gr ΝΕΟΛΑΙΑ Στέκι για νέους στο Λαιμό

Στέκι για νέους στο Λαιμό

steki_logoΤο ΣΤΕΚΙ για Νέους είναι χώρος που οι νέοι της Πρέσπας συχνάζουν τα απογεύματα και βράδια, που συναντούν τους φίλους τους, βρίσκονται με τους Ευρωπαίους εθελοντές, έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet και να βρουν πληροφορίες για επίκαιρα θέματα μέσα από πληροφοριακό υλικό, ένα εσωτερικό δίκτυο με πληροφορίες και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Είναι επίσης χώρος στον οποίο πραγματοποιούνται εκθέσεις, εργαστήρια, θεματικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις. Δημιουργήθηκε το 2004 με την υποστήριξη του προγράμματος ‘Νεολαία’ (τώρα ‘Νέα Γενιά σε δράση’ www.neagenia.gr) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματείας Νέας Γενιάς και μια ομάδα νέων από την Πρέσπα και τη Φλώρινα.

Το 2007, αναβαθμίστηκε με το πρόγραμμα ‘Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) – ΥΠΑΚΠ – Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική κατάρτιση. Η δράση έχει τίτλο ‘Σύγχρονες Τομές για την Ενίσχυση του Κοινωνικού Ιστού – Σ.Τ.Ε.Κ.Ι.» και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Πλέον, το ΣΤΕΚΙ  έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο πληροφόρησης νέων. Χάρις το παραπάνω πρόγραμμα έγιναν οι παρακάτω δράσεις:
- Αναβάθμιση του χώρου (έπιπλα, διακόσμηση, υλικό, software…)
- Εκπαίδευση και πρόσληψη ενός ατόμου για να εργαστεί ως youth worker στο ΣΤΕΚΙ.
- Επισκέψεις του youth worker σε όλα τα χωριά της Πρέσπας, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει όλους τους νέους της περιοχής 
- Δημιουργία ενημερωτικού υλικού (για θέματα ψυχικής, σωματικής και σεξουαλικής υγείας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, για ευκαιρίες δουλείας και καριέρας, το στρατό κτλ.)
- Οργάνωση ατομικών και/ ή ομαδικών συναντήσεων ενημέρωσης, interactive προσέγγιση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα υγείας, απασχόλησης, εθελοντισμού, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης 
- Πραγματοποίηση εργαστηρίων δικτύωσης με τη συμμετοχή νέων αντιπροσώπων ΜΚΟ που δρουν σε συναφείς τομείς ή που θέλουν να ενεργοποιηθούν σε αυτούς.
- Δημιουργία και λειτουργία ενός internet youth forum στην ιστοσελίδα του ΣΤΕΚΙΟΥ
- Υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής  (αποστολή ενημερωτικής αναφοράς, συνεντεύξεις, δελτία τύπου, προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το αρχείο του προγράμματος, ενημερώσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια

Δημιουργήθηκε, επίσης, το IntraSTEKI το εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης του ΣΤΕΚΙΟΥ με πληροφορίες που αφορούν τους νέους (ψυχική/σωματική υγεία, απασχόληση, περιβάλλον κα)

Η Πρέσπα είναι μια απομακρυσμένη περιοχή όπου οι υπηρεσίες για τους νέους είναι πολύ λίγες. Μέσα από το ΣΤΕΚΙ, το CTP ελπίζει να συμπληρώσει το κενό παρέχοντας στους νέους χρήσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες.

logo1logo3logo2

Συνδέσεις:

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Απασχόληση και Επαγγελματική κατάρτιση": http://www.ypakp.gr/prosonolotahos.gr

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο: http://www.europa.eu

Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: http://www.info3kps.gr

Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ε.Κ.Τ.: http://www.ypakp.gr

Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου: http://www.esfhellas.gr 

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting