Αρχική - Home Gr ΝΕΟΛΑΙΑ Inter 'Action 2011 - 'LIGHTS ON PRESPA - Αποτελέσματα

Inter 'Action 2011 - 'LIGHTS ON PRESPA - Αποτελέσματα

http://www.youtube.com/watch?v=LUAw2H4tKiA&feature=channel_video_title

Με αφορμή τη μετάδοση αυτό το σαββατοκύριακο του μίνι αφιερώματος “Peace in Prespa” / Learning World TEACHING PEACE στο EURONEWShttp://www.euronews.net/lifestyle/learning-world/, σας στέλνουμε τα αποτελέσματα από την 8η Διεθνή Συνάντηση Νέων ‘INTER’ACTION 2011’.

Περισσότερες εικόνες του προγράμματος που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, μπορεί να πάρει όποιος επισκεφτεί:

http://www.youtube.com/watch?v=LUAw2H4tKiA&feature=channel_video_title  και όπου θα βρει ένα slideshow με φωτογραφίες που έβγαλαν οι συμμετέχοντες και ένα πρόγραμμα επίσκεψης χωριών της Πρέσπας, που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες, στη διάρκεια της παραμονής τους στην Πρέσπα. Δυστυχώς το βίντεο που ετοιμάστηκε, έχει ένα τεχνικό πρόβλημα και θα είναι έτοιμο αργότερα.

Το θέμα της φετινής συνάντησης «LIGHTS ON PRESPA» επιχείρησε να στρέψει τους προβολής σε περιοχές των Πρεσπών που δεν αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, έχουν όμως τις δυνατότητες να προσελκύσουν επισκέπτες και μάλιστα νέους σε ηλικία. Η πρόκληση για τους 25 νέους από 7 χώρες που πήραν μέρος, ήταν να συναντήσουν τους συνομηλίκους τους, αλλά και άλλους κατοίκους στα χωριά Μικρολίμνη, Καλλιθέα, Καρυές και Πλατύ, να μάθουν για τη ζωή και τις συνήθειές τους, να γνωρίσουν ιστορία και έθιμα και να προτείνουν δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών.

Αν και ο χρόνος ήταν περιορισμένος, οι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες, τις οποίες αξιολόγησαν όλοι μαζί και ομάδες εργασίας ετοίμασαν για το κάθε ένα από τα 4 χωριά προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς μεγάλα έξοδα, αλλά και μακροπρόθεσμες προτάσεις για την προσέλκυση των νέων.

Για ακόμα μια φορά οι νέοι έδειξαν ότι η καλή συνεργασία και η καλή ατμόσφαιρα, μπορούν να γεννήσουν ιδέες και να φέρουν αποτελέσματα.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο της συνάντησης νέων είναι ότι, διοργανώθηκε χωρίς να χρηματοδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα, με ενίσχυση από φορείς και χορηγούς και με πολλή εθελοντική εργασία. Είναι συγκινητικό, τις ημέρες που διανύουμε, να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να προσφέρουν και να το πράττουν με μεγάλη ευχαρίστηση, γνωρίζοντας πως η προσφορά τους θα αγγίξει κάποιους νέους.

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους υποστηρικτές της συνάντησης νέων. Και αν στο μέλλον κάποιος νέος της Πρέσπας, αξιοποιήσει κάποια από τις ιδέες που προέκυψαν, τότε αυτή η προσφορά θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία. (επισυνάπτεται η λίστα των υποστηρικτών)

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και υποστηρικτές 

Ελληνική Δημοκρατία, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμος Πρεσπών

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρέσπων, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Αύρα Active cap, Μινέρβα ΑΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασαολοπαραγωγών ‘Πελεκάνος’, Ξενοδοχείο ‘Πλατυθέα’, Πρέσπες, Παραδοσιακό Εστιατόριο ‘Το Τζάκι’, Πρέσπες, Ταβερνείον ‘Το Πρέσπειον’, Πρέσπες, Κρεοπωλείο ‘Το Ελληνικό’ Πρέσπες, Παραδοσιακό Ξενοδοχείο ‘Άγιος Γερμανός’, Πρέσπες, Το Πνεύμα της Ανακάλυψης, Πρέσπες, Φάνης Μαυρουδής, Δημόσιες Σχέσεις, Μπέλλης Α.Β.Ε.Ε, Φλώρινα

Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας (Σ.Ο.Χ.) Φλώρινας , Φλώρινας-Δινάκη, Αφοί Δινάκη Ο.Ε, Cosmos Market Φλώρινα, Supermarket Μασούτης, Φλώρινα, Lidl Hellas, AE, Οπωρολαχανικά Αλεμπάκης Αλέξανδρος, Φλώρινα, Οπωροκηπευτικά Χάτζιος Θωμάς, Φλώρινα, Καφεκοπτείο Μουντούσης, Φλώρινα, Χαρτοβιβλιοπωλείο Μαλάμας, Φλώρινα, Προϊόντα Γάλακτος Δημητρίου, Φλώρινα, Φαρμακείο Μαριάνθη Δατσιάδου, Πρέσπες, Ντίτουρας Σταύρος, Κρεοπωλείο, Φλώρινα, Ελεύθερο Βήμα Φλώρινας, Κρεοπωλείο 'Πρέσπες' Πατσέας, Φλώρινα, Επιχείρηση ΥΑΜΜΜ, Φλώρινα, Αετόζι Επαύλεις, Ελευθερία Τζίκου, Βασίλης Αραμπατζής, Νικόλαος Ευαγγέλου, Σιαμίδης Κώστας, Γιάννης Καζόγλου, Σάκης Γεωργάκης, Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Ευρωπαίοι εθελοντές συμμετείχαν στο πλαίσιο του προγράμματος 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση 2, Ινστιτούτο Νεολαίας, Ευρωπαική Επιτροπή

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΑ Φλώρινας

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting