Αρχική - Home Gr ΝΕΟΛΑΙΑ 9η Διεθνής ανταλλαγή νέων «Η Νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στην Πρέσπα

9η Διεθνής ανταλλαγή νέων «Η Νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στην Πρέσπα

banner_yiaΗμερομηνίες:
23 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου
Συμμετέχοντες
40 Νέοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία, την Τουρκία
Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’, δράση 3.1
Διοργανωτής:
Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), με έδρα τον Λαιμό στο Δήμο Πρεσπών διοργανώνει φέτος για 9η φορά μια ανταλλαγή νέων με τίτλο «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1.

Το θέμα σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ για το 2012 και έχουμε ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια στις τοπικές τους κοινωνίες.

Η δράση βασίζεται σε δημιουργικές μεθοδολογίες και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την αυτο-έκφραση μέσα από την τέχνη, την πληροφορική και τη συζήτηση. Η ανταλλαγή θα φιλοξενήσει 40 νέους 18 – 25 ετών από 8 χώρες, την Ελλάδα την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Χρησιμοποιώντας 5 επίπεδα (βήματα) της μη τυπικής μάθησης: πληροφόρηση, συζήτηση, δημιουργία, προώθηση και την εκστρατεία (campaigning) θα διασφαλίζει την από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση από τη δημιουργία έως την εφαρμογή και την προώθηση με ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και θεωρητικών μεθοδολογιών (ζωγραφική, δράσεις δρόμου, λήψη βίντεο, αξιοποίηση διαδικτύου, συζητήσεις και Skype conference calls με διεθνείς ειδικούς).

Σημαντικό θα είναι η συναναστροφή με τη τοπική κοινωνία της Πρέσπα και έτσι προγραμματίζονται μια σειρά δράσεων που διευκολύνει τη γνωριμία, ανταλλαγή και συνύπαρξη των συμμετεχόντων με τους κατοίκους της περιοχής.

Ανοιχτές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις

Πολιτιστική βραδιά: Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη χώρα και την κουλτούρα τους σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πολυπολιτισμικότητα.

Ανοιχτός Χώρος «Παρουσίασε τον Οργανισμό σου με έναν δημιουργικό τρόπο»: Η ομάδα κάθε χώρας παρουσιάζει τις δράσεις της

Μουσική Βραδιά: 1) Συναυλία των παιδιών της Πρέσπας, 2) Συναυλία με συγκρότημα έντεχνης μουσικής 3) και DJ Πάρτυ

Έκθεση με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων

Διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών

Το CTP Box: Επίσκεψη σε χωριά και προώθηση της ιδέας με ψυχαγωγικό τρόπο Γενική Πρόβα της ‘Mission Impossible’ σε χωριό της Πρέσπας ‘Mission Impossible’ στη Φλώρινα: έπειτα από προετοιμασία των προηγούμενων ημερών, οι συμμετέχοντες θέτουν τις ιδέες τους σε πράξη και θα κλείνουν τον κύκλο της μη τυπικής μάθησης: με την εκστρατεία. Αυτός είναι και ο υψηλότερος στόχος της ανταλλαγής.

Επίσης όλες οι εργασίας, συζητήσεις, προβολές, ντοκιμαντέρ και εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού μας και θα είναι ανοιχτές στην τοπική κοινωνία.

ein_logo_smalleu_youth_in_actionel

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting