Αρχική - Home Gr Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες επισκέπτονται το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

Άτομα με Ειδικές Ανάγκες επισκέπτονται το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

special_needs_visit2Την Τρίτη, 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη του Λαιμού και στα Γραφεία του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, των μελών του σωματείου η ΑΓΑΠΗ, φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κύπρου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση" Ανταλλαγές Νέων, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με τίτλο: Δράση και Απόδραση, Συνεργασία χωρίς Σύνορα.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις Δράσεις του Πολιτιστικού Τριγώνου, το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) που υλοποιείται από το 2000 και με τη βοήθεια του προσωπικού και των εθελοντών EVS από Λετονία, Ισπανία και Πορτογαλία οι επισκέπτες μας ζωγράφισαν τις ομορφιές της Πρέσπας, έτσι όπως τις αποτύπωσαν έπειτα από την περιήγηση τους στην περιοχή.
Οι επισκέπτες μας από Κύπρο και Φλώρινα μας δώρισαν κάποιες από τις δημιουργίες τους σε ένδειξη φιλίας και τις τοποθέτησαν στη Βιβλιοθήκη του Λαιμού όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει.
Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας:
«Στόχος της ανταλλαγής είναι η κατανόηση της σημασίας της Συνεργασίας και της Πολιτισμικής Αλληλεπίδρασης για την ολόπλευρη ανάπτυξη των γενεών που μπορούν να επιτευχθούν μέσω δραστηριοτήτων σχετικών με  τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ελλάδος.
Οι δραστηριότητες συμβάλλουν στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισότητα και την ίση μεταχείριση νέων με αναπηρίες, καθώς οι συμμετέχοντες είναι άτομα που καθημερινά βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύεται  ότι όλοι μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες με την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων και μιας υγιούς δραστηριοποίησης»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των δυο συλλόγων στις Πρέσπες οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την οικολογική αξία της περιοχής και πραγματοποιήθηκε παρατήρηση πουλιών από τον Φορέα Διαχείρισης στο Κέντρο Ενημέρωσης της Πύλης, περιηγήθηκαν στις ομορφιές του οικισμού των Ψαράδων και του Αγ. Αχίλλειου, επισκέφτηκαν τον Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος» όπου τους πρόσφεραν τα φημισμένα φασόλια Πρεσπών, είχαν μια βιωματική εμπειρία σε σχέση με την καλλιέργεια φασολιού σε τοπικό κτήμα και τους παραχωρήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, και τον Δήμο Πρεσπών.

 special_needs_visit3special_needs_visit1

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting