Αρχική - Home Gr Η ΠΡΕΣΠΑ

Η κόκκινη πιπεριά

book_red peppersΗ καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών της κόκκινης πιπεριάς από την Πρέσπα και η έκδοση ενός βιβλίου μαγειρικής.

Η κόκκινη πιπεριά και η χρήση της στην περιοχή της Πρέσπας ήταν το θέμα του προγράμματος “The Red Pepper” που υλοποιήθηκε από το ΠΤΠ σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Fokus στο Ρέσεν και Ampep στην Κορυτσά, από τον Αύγουστο του 2003 έως το τέλος Ιουλίου του 2004.

Αρχικός στόχος ήταν η καταγραφή των τρόπων μαγειρέματος και των τρόπων συντήρησης της πιπεριάς.

Περισσότερα: Η κόκκινη πιπεριά

 

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Η ζωή στην Πρέσπα διαμορφώθηκε σ’ ένα μεγάλο μέρος από τα μέσα που την αποτελούν και τη διατηρούν: γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν διαμορφωθεί από το περιβάλλον όπου κατοικούν οι ντόπιοι, με τα κοντινότερα στη λίμνη χωριά να είναι πιο εξαρτημένα από αυτήν. Ακόμα και σήμερα αυτές είναι οι κυριότερες ασχολίες των Πρεσπιωτών. Στα ορεινά βοσκοτόπια τα καλοκαίρια εξακολουθούν να έρχονται Σαρακατσάνοι, μια νομαδική ομάδα κτηνοτρόφων.

Περισσότερα: Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

 

Σελίδα-Page 2 από-of 2

«Έναρξη-StartΠροηγούμενο-Next12Επόμενο-NextΤέλος-End»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting