Αρχική - Home Gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τιήμερο TRANSNATURA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τιήμερο TRANSNATURA

transnatura_1Με νικητές τον εθελοντισμό και τη συνεργασία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Transnatura.

To Τριήμερο TRANSNATURA διοργανώθηκε στις 18 – 20 Σεπτεμβρίου στο Νεστόριο, τις Πρέσπες και το Αμύνταιο  από τις Εταιρίες Οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών και το γενικό συντονισμό του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών.

Το κύριο γεγονός, ένας ποδηλατικός αγώνας βουνού σε τρία étape υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports και υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

Στον πρώτο αυτό πιλοτικό αγώνα συμμετείχαν αθλητές ερασιτέχνες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα. Στόχος για το transnatura του 2010 που θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου είναι η καθιέρωση διεθνούς ποδηλατικού αγώνα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών και ερασιτεχνών ποδηλατιστών.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Νεστόριο με αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, πλαισιώθηκε με ποδηλατικούς αγώνες για παιδιά και νέους και κατέληξε σε γλέντι με μουσική και χορό από τοπική μπάντα και πλούσια τοπικά εδέσματα. 

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές, αθλητές και κατοίκους του χωριού για τη θερμή συμμετοχή τους. Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρίστος Γκοζλιόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Καστοριάς, Δήμαρχος Ορεστίδος Νίκος Τονονίδης παραβρέθηκαν στον αγώνα και στις εκδηλώσεις και απένειμαν τα βραβεία.

Το Σάββατο η εκκίνηση δόθηκε μπροστά στο κτήριο της Νομαρχίας Καστοριάς από τον Νομάρχη Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντση και την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. Βίβιαν Μπουζάλη.

Οι ποδηλάτες κινήθηκαν στο δρόμο από την Καστοριά μέχρι το Μελά του Δήμου Κορεστείων και από εκεί, αφού ξεκίνησε η χρονομέτρηση, ακολούθησαν την κορυφογραμμή των βουνών μέχρι τη Βίγλα, για να ξανανεβούν στην κορυφή Μπέλα Βόδα και να καταλήξουν στο Λαιμό της Πρέσπας. Η δεύτερη μέρα έληξε με την απονομή των βραβείων από τον Δήμαρχο Πρεσπών Λάζαρο Ναλπαντίδη και από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σιδηρόπουλο και ολοκληρώθηκε με συναυλία του Cabaret Balkan που δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα γιορτής.

Την τελευταία ημέρα η εκκίνηση δόθηκε μπροστά από το κτήριο της Νομαρχίας Φλώρινας και την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντινομάρχης Χρίστος Ευαγγέλλου. Οι ποδηλάτες κινήθηκαν ομαδικά μέχρι τη Δροσοπηγή, απ΄ όπου ξεκίνησε η χρονομέτρηση, και συνέχισαν τη διαδρομή τους μέσω Νυμφαίου για Αμύνταιο, όπου έληξε ο ποδηλατικός αγώνας TRANSNATURA 2009.

Από το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου όπου έγινε και ο τερματισμός του αγώνα είχαν ξεκινήσει πλήθος εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την αναπαράσταση του τρύγου με συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από όλη την περιοχή. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης απένειμε τα έπαθλα στους αθλητές.

Ο στόχος της διοργάνωσης TRANSNATURA πέτυχε. Η συνεργασία ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες λειτούργησε. Δύο Νομοί, τρεις δήμοι, ομάδες πολιτών, επιχειρήσεις, χορηγοί, σύλλογοι και εθελοντές συνεργάστηκαν σε μια γιορτή του αθλητισμού και της φύσης.  Δίνουμε λοιπόν ραντεβού 9 με 12 Σεπτεμβρίου του 2010 για τον επόμενο ποδηλατικό αγώνα βουνού TRANSNATURA.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ                 ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ               ΚΑΤΑΓΩΓΗ
19 - 29                        Παναγιώτης Γκολές                Ξάνθη
30-39                          Χρίστος Μυλωνάς                  Αθήνα
40 -49                         Παναγιώτης Σκυλοδήμος*     Αθήνα
50 και άνω                  Παναγιώτης Δαγκόπουλος    Αθήνα

* Ο Παναγιώτης Σκυλοδήμος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα

Το τριήμερο TRANSNATURA 2009 διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, το ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ, το ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, το ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ
ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ
ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ACTION AE
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
AVRA ACTIVE
SHIMANO
NERD AE
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ
GU ENERGY GELS
KYR YIANNI
ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΖΩΡΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗ
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
M-BIKE
CYCLINGNEWS
MEGA MARKETS
VITRO HELLAS
NOVACERT
ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ
AMBIGRAM

Ευχαριστούμε επίσης τους
Δήμο Κορεστείων
Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας
Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Γερμανού
ΕΚΑΒ
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας
Νοσοκομείο Καστοριάς
Νοσοκομείο Φλώρινας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς
Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας»
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Καστοριάς
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Φλώρινας
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμυνταίου

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
logo-copyright Δημιουργία "ideas4sites"
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting